Uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale aplicate pe piele pătrund până la straturile cele mai profunde și se răspândesc în diferite organe, glande și țesuturi ale corpului.

Imediat ce au trecut de epidermă, intră în micile vase capilare ale dermei și, prin sânge, sunt transportate în tot corpul. Ele sunt, în plus, transportate de limfă în jurul tuturor celulelor.

În mod ciudat, printr-un fenomen care este greu de înțeles, diferitele părți ale corpului nu-ți însuțesc neapărat aceleași esențe. Dacă violeta se regăsește în rinichi, rozmarinul, în intestine și lemnul de santal, în vezică, florile de portocal și ylang-ylang, la rândul lor sunt atrase de sistemul nervos.
Dacă un organ sau o glandă, de exemplu, are nevoie de o asistență deosebită, va căuta uleiul care îi este oferit și îl va folosi pentru restabilirea echilibrului dorit.

Există mai multe feluri de a folosi uleiurile esențiale, dar patru sunt principale :
• Pot fi adăugate în cremele neutre, în uleiurile de masaj, în loțiune, în ape de sănătate, în nămol, în alge și în gelurile neutre

• Pot fi aplicate direct pe pielea capului și pe piele cu un support de ulei vegetal• Pot fi turnate direct în baia obișnuită, cu un suport de alge, de ulei sau de sare marină, în Jacuzzi sau pot fi folosite în saună, dar este preferabil, mai înainte să se obțină unui specialist în materie

• Pot fi vaporizate în casă, în saloanele de frumusețe, în locurile de muncă cu ajutorul unui vaporizator special.

în cadrul cursurilor organizate de către Academia de Masaj puteți descoperi mai multe informații legate de fiecare tip de masaj în parte și informații utile legate de medicina alternativă.

Autor: Paula Carmen Apetrei

Alte articole:

-25%

la Cursul de calificare maseur