Conectarea cu bebelusii prin masaj

Iată 5 căi prin care masajul stimulează conexiunea cu propriul bebeluș:

  1. Momente de atașament: atu când vă masați bebelușul, conexiunea cu el este stimulată prin toate simțurile. Atingerea, hormonii, răspunsul, vocalizele, mirosul, contactul vizual, comunicarea și relaxarea vin împreună…rămâne doar să vă bucurați de aceste clipe!
  2. Hormonii conexiunii: în timpul masajului sunt eliberați hormonii stării de bine, precum oxitocina, hormonul care te ajută să te îndrăgostești de copilul tău și să creezi legătura de atașament. Oxitocina te poate ajuta sa te simți calm, relaxat și să îți reglezi nivelul de stres. Prolactina, hormonul îngrijirii, este și ea secretată in timpul masajului.
  3. Timp de calitate 1 la 1: activitățile ce implică conectarea, precum masajul, promovează timpul de calitate unul la unul, petrecut împreună cu bebelușul. Este un moment în care să ne îndepărtăm de factorii de bruiaj din viața noastră, și să ne focusăm pe relația cu bebelușul nostru.
  4. Înțelegere: descifrarea limbajului bebelușului, a stadiilor sale de dezvoltare, a momentelor în care se angajează sau se deconectează din relație, constituie repere semnificative pentru înțelegerea nevoilor bebelușului astfel încât să venim în întâmpinarea lor.
  5. Atingerea hrănitoare: prin atingere putem hrăni și vindeca o relație, mai ales în cazul în care stabilirea legăturii mamă-copil a fost perturbată. Masajul poate să reducă simptomele anxios-depresive, să întărească încrederea în sine și să te simți mai conectată la propriul bebeluș.

Alte articole:

-25%

la Cursul de calificare maseur