Limitele reflexologiei

Reflexologului nu îi este permis să pretindă niciun rezultat în ceea ce privește reflexologia. Nu puteam afirma că reflexologia va îmbunătăți vreo stare de sănătate anume. Nu avem voie sa realizăm un tratament pentru o boală de sănătate precisă. Nu ne este permis să stabilim un diagnostic prin intermediul acțiunii asupra picioarelor.

Nu avem voie să prescriem nimic unui client, nici măcar numărul sau durata ședințelor de reflexologie. Diagnosticarea, prescrierea și tratarea țin toate de apanajul specialistului în medicină, prin urmare reflexologilor le este interzis să-și aroge vreunul dintre aceste drepturi. De asemenea , este indicat să nu folosim unelte atunci când aplicăm reflexologia pe picioarele cuiva. Se impun unele limite în ceea ce privește lucrurile pe care noi, ca reflexologi, avem voie să le afirmăm în legătură cu reflexologia.

Ce ne este permis să spunem atunci când o persoană dorește să știe cum poate fi ajutată prin intermediul reflexologiei? Putem să apelăm la cele trei puncte fundamentale ale reflexologiei spunând: “ reflexologia vă va ajuta să vă eliberați tensiunile din organism. Când corpul este relaxat, circulația se va îmbunătăți și, în consecință, procesele organismului dumneavoastră ar trebui, cu timpul, să revină la normal. Atunci când se petrece acest lucru, starea dumneavoastră anormală de sănătate ar putea fi vindecată”.

Orice afirmație asemănătoare celor anterioare este acceptabilă. Ce putem spune atunci când dorim sa-i facem unui client anumite recomandări privitoare la dietă, la plante sau alte regimuri de vindecare? Îi putem face sugestii bazate pe experiență proprie sau a altora. Am putea spune: “am folosit acest lucru pentru problema respectivă și a funcționat….” “ Ai citit ceva despre …? Le putem împrumuta clienților cărți sau articole de revistă. Există multe moduri de a-i încuraja să facă anumite schimbări care le pot îmbunătăți și mai mult starea de sănătate.

Împărtășiți-le clienților părerile dumneavoastră, dar țineți minte că ei sunt cei care au ultimul cuvânt de spus în ceea ce privește alegerile pe care le fac spre binele sănătății proprii. Datoria dumneavoastră este sa-i sfătuiți și sa-i susțineți să acționeze în acest sens.

Sursa articol: Reflexologia pentru toți

În cadrul cursurilor organizate de către Academia de Masaj puteți descoperi mai multe informații legate de fiecare tip de masaj în parte și informații utile legate de medicina alternativă.

Autor: Paula Carmen Apetrei

Alte articole:

-25%

la Cursul de calificare maseur