6 beneficii ale masajului suedez

Masajul suedez este unul dintre cele mai populare și practicate tipuri de masaj, concentrându-se asupra relaxării musculare și creșterii circulației sangvine.

Iată câteva dintre motivele pentru care o sesiune de masaj suedez ar putea fi o alegere excelentă pentru oricare dintre noi:

Managementul durerii. Dacă aveți o afecțiune cum ar fi sciatica sau osteoartrita și suferiți de durere cronică, masajul suedez poate fi o metodă eficientă de a gestiona această durere într-un mod natural. Masajul suedez poate îmbunătăți circulația locală și sa reducă tensiunea musculară.

Creșterea fluxului sanguin. Prin utilizarea efleurajului se stimulează creșterea fluxului de sânge, iar  mușchii  primesc mai mulți nutrienți și oxigen astfel încât organismul elimină mai eficient toxinele.

Recuperarea în urma leziunilor musculare. Manevrele de frământare și frecare pot fi folosite pentru a aborda orice leziuni existente, cum ar fi aderențele (care apar atunci când țesuturile musculare se cicatrizează).

Creșterea flexibilității. Atunci când mușchii dvs. sunt mai relaxați, puteți să experimentați o gamă mai largă de mișcări. O combinație de masaj suedez și streching este o modalitate excelentă pentru ca oricine să împiedice accidentarile legate de antrenament și să profite la maximum de perioadele de exerciții fizice.

Stres redus. Masajele suedeze sunt menite să maximizeze relaxarea, scăzând nivelul cortizolului (hormon de stres) din corpul dumneavoastră. Reducerea nivelului de stres oferă un număr surprinzător de beneficii suplimentare, inclusiv reducerea sau eliminarea durerilor de cap, a tensiunii, oferindu-vă mai multă energie și vă permite să obțineți un somn mai bun.

Îmbunătățirea sistemului imunitar. Un alt mare beneficiu al reducerii stresului cu ajutorul unui masaj suedez este faptul că nivelurile inferioare ale cortizolului permit întărirea sistemul imunitar, ceea ce înseamnă că sunteți mai puțin probabil să vă îmbolnăviți și puteți petrece mai mult timp făcând lucrurile care va bucură.

Masajul suedez este o modalitate excelentă de echilibrare fizică și psihică.

Alte articole:

Uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale aplicate pe piele pătrund până la straturile cele mai profunde și se răspândesc în diferite organe, glande și țesuturi ale corpului. Imediat ce

Citește articolul

-25%

la Cursul de calificare maseur