Glanda pineală în masajul reflexogen

Aceasta glandă este situată la baza creierului. De-a lungul timpului, a fost numită “ cel de-al treilea ochi”. Deși experții în medicină nu se pot pronunța cu siguranță asupra tuturor funcțiilor acesteia, se știe că ea este stimulată de lumina ultravioletă primită prin intermediul ochilor. Aceasta generează în interiorul glandei secreția hormonului numit melatonină, care afectează maturizarea glandelor sexuale și normalizează ciclul menstrual.

Melatonina are efecte și asupra hipotalamusului și în reglarea ciclului somn/ trezire a organismului. De aceea, ritmurile naturale ale corpului depind de funcționarea optimă a glandei pineale. Se crede, de asemenea, că această glandă ar avea lagatură cu intuiția.

În mod tradițional, reflexologii au acționat asupra glandei pineale pentru a influența memoria și mușchii (inflamații musculare, tonusul muscular, miocardul, scleroza multiplă sau orice boală musculară).
Localizarea reflexului și acțiunea asupra acestuia

Reflexul corespunzator glandei pineale poate fi reperat prin localizarea nasului, care este o proeminență osoasă existentă la o treime a liniei care coboară pe partea interioară a degetului mare al piciorului.

Imaginați-vă că reflexul nasului este o etajeră. Așezați degetul arătător deasupra acesteia. Apăsați, apoi înclinați degetul astfel încât apăsarea să ajungă mult în interiorul degetului mare al piciorului. Faceți această mișcare de trei sau patru ori.

Autor: Paula Carmen Apetrei

Alte articole:

-25%

la Cursul de calificare maseur